opleidingen

De realisatie van een wijngaard, het opkweken van druivenplanten, een wijngaard onderhouden, snoeien van druivelaars, ... het vraagt heel wat kennis. 

Wijndomein de 3 fonteinen is gestart van zero. Proefondervindelijk hebben we enorm veel kostbare kennis opgedaan. Kennis die we graag willen delen.

Heeft u interesse in een opleiding / begeleiding, laat het ons weten via contact.

We voorzien een op maat gemaakt pakket. Indien er kosten van toepassing zijn zullen we deze vooraf en vrijblijvend communiceren.


Praktijkles wintersnoei 2015

Wijngilde Zottegem kwam op 14 maart 2015 langs voor een praktijkles wintersnoei.

Het opkweken van een druivelaar (vormsnoei eerste en tweede jaar na aanplant) en de traditionele gyotsnoei kwamen hierbij aan bod.


Wijnbouwcursus 2020 ( zie cursus wiinbouwer - wijnmaker )

Vanaf maart t.e.m november organiseren wij ,in samenwerking met VAW (Vereniging Ambachtelijke Wijnmakers), Vlaamse Wijnmakersgilde (VWMG) afd. Zottegem en Brabantse Wijnbouwers (BWB), een alles omvattende cursus Wijnmaker - Wijnbouwer. Gedurende deze periode geven wij een zowel theoretische als een praktische opleiding in beide takken.

Tijdens 10 zaterdagen bekijken wij de aanleg van de wijngaard en een volledig werkseizoen van winter snoei tot pluk en afwerken van de wijn.

Alle info is te vinden op onze rubriek " CURSUS WIJNBOUWER - WIJNMAKER"